Varför finns det så många viner?

2015-04-14-12-15-13Det kan vara väl underbyggt att fråga sig varför det egentligen finns så många olika viner att välja mellan. Här är det snabba och enkla svaret att detta är en mycket stor industri som omsätter massor av miljarder varje år, vilket då har lett till att många ser möjligheterna att producera olika sorters vin på olika sätt. När det finns mycket att välja på hittar alla ett gott vin att dricka och som det idag ser ut finns det utrymme för att expandera denna marknad då fler och fler hela tiden blir intresserade av just viner och de olika smaker som kan hittas i det stora urvalet.

En annan anledning till att det finns så många viner är naturligtvis att det finns massor av olika vingårdar i olika länder och att det tillverkas viner på alla dessa olika platser. Sedan länge har då människan rest runt och inhämtat information och smaker från olika länder, för att sedan köpa med sig en eller två flaskor hem. Så gör även det svenska spritmonopolet, vilket då gör att de kan erbjuda viner från alla världens hörn. På så sätt får alla ett brett sortiment att välja från för att finna sin favorit bland viner.

Det är naturligtvis så att kunskapen om att skapa viner har blivit större. Här har det för länge sedan övergått från att vara enbart druvor som används vid tillverkning av vin. Numera är det frukter och bär av alla sorter som kan skapa ett gott och trivsamt vin. Även detta har då bidragit till att det idag finns många flera viner att välja mellan än vad som tidigare var enbart viner skapade med hjälp av olika druvsorter. Nu räcker förvisso alla olika druvsorter till för att det ska bli ett riktigt stort urval av viner att välja mellan, men detta gör helt enkelt att du som konsument kan få roligare att prova fler olika typer av vin.