Gå på en vinprovning

wine-tastingFör dig som redan vet hur det går till att prova viner, kanske det inte alls är något nytt att gå på vinprovning. Här finns det dock de som aldrig har kommit på tanken att prova viner på detta sätt, utan de har helt enkelt bedömt vinets klass genom att stjälpa i sig ett glas och helt enkelt tyckt till om vinet. På det sättet går absolut inte en vinprovning till. Här är det avsmakning i flera steg som utförs, för att sedan spotta ut vinet istället för att dricka det. Många kan då genast fråga sig om vinet var så illa att ingen vill dricka det, men detta utförs av den enkla anledningen att du inte ska påverkas av varken smak eller alkohol för att prova nästa vin i ordningen.

För dig som vill prova på att gå på en vinprovning står idag världen helt öppen. Här kommer du enkelt att finna olika vinprovningar på olika platser nära dig. Detta är något som idag blivit så populärt att det finns på massor av olika ställen. Idag är det heller inte lika dyrt som tidigare att gå på dessa provningar, som tidigare enbart de rika ägnade sig åt. En vinprovning idag behöver inte kosta mera än några ynka hundralappar.

Om du är den som är ute och reser mycket och samtidigt vill prova på något nytt, kan en vinprovning vara något mycket intressant. Här brukar dessa oftast finnas på de olika vingårdarna, istället för att till skillnad från provningarna i Sverige vara förlagda till restauranger. Detta beror naturligtvis på att det inte finns så många vingårdar i Sverige att tillgå. När du väljer att göra detta på en resa kommer du även oftast att få en historisk vandring på vingården och därmed få veta hur det går till att framställa de viner de har och hur länge de gjort detta.