Är röda viner bättre än vita?

aogwnng46h9iv2kergow-1-1Viner finns i olika former och det som är det vanligaste sättet att skilja viner åt är att klassificera dem i vita och röda viner. Här kommer det då att finnas ytterligare några som inte passar in i denna klassificering, vilket är roséviner och Rehn-viner. Detta för att ett rosévin har färgen rosa och ett Rehn-vin har den gula karaktären i sin färg. Hur som helst brukar de Rehn-viner som finns ingå i klassificeringen av vita viner, medan roséviner alltid står utanför detta klassificeringssystem. På frågan om vita viner då är bättre än röda viner eller roséviner går det egentligen inte att ge ett klart svar.

Här kommer den personliga smaken att vara det första som avgör vad just du tycker är det bästa vinet. Är du den som gillar lätta viner som inte har en så mustig karaktär, kommer du säkert att vara den som gärna dricker de vita vinerna. Om du är den som vill ha mycket smak, djup och karaktär i valet av de viner du dricker, kommer då de röda vinerna att bli din favorit. I och med att viner finns i så många olika former och smaker så är det nästan alltid så att alla hittar sina favoriter för varje tillfälle.

Om det nu är så att du är den som har lite kännedom om viner så kommer du förmodligen att veta att det traditionellt sett intas olika viner till olika maträtter och vid olika tillfällen. Oftast brukar det sägas att vita viner är de som passar till fisk, fågel och mindre tilltugg i form av exempelvis en ostbricka. De röda vinerna brukar vara de som blir valet till nötkött, men de kan även vara lämpade för fläskkött och fågelrätter. Egentligen är det helt och hållet du själv och din egen smak som bestämmer vilket vin du dricker och vid vilka tillfällen.