3 populära kokböcker att inspireras av

populära kokböckerSjälvfallet kan man njuta av ett gott vin med endast lite kex eller ost som tillbehör. Riktigt god och vällagad mat vill man nog ändå helst avnjuta tillsammans med ett fint vin. Slutsatsen är alltså att ett gott vin kan avnjutas på egen hand eller med något enkelt tilltugg medans god mat passar bäst med ett vin av god kvalitet. För dig som avstår från alkohol finns det nu för tiden goda alkoholfria viner. Om man nu har köpt ett riktigt fint vin till en dyr penning vad serverar man för mat till det?

Tips på rätter att servera till vinet

En riktigt bra kokbok att inspireras av är Hela helgen med mat och vin av Håkan Larsson. Här finner du massor av tips på rätter som passar ypperligt tillsammans med ett gott vin. Recepten är lätta att följa och du får även flera vintips. Att recepten presenteras i en personlig stil gör att det blir roligare att laga maten. Frankrike kopplas ofta samman med mat och vin och bland mina tips på kokböcker saknas inte en bok med franska recept. Modern fransk husmanskost av Yvan Cadiou innehåller klassiska franska rätter fast i en ny modernare tappning.

Låt kreativiteten flöda i köket

En tredje kokbok som lyfter matlagningsglädjen till höga höjder är Jamies Italien av Jamie Oliver. Italienarna lagar liksom Jamie Oliver sin mat med passion. Lika passionerat väljer de sitt vin och Italien är ju känt för sina goda viner. Välj någon av de böcker jag har presenterat eller ta fram din egen favorit, häll upp ett glas vin och ta med ut till köket. Smutta på favoritvinet och låt kreativiteten flöda i köket. Det ska vara kul att laga mat och med lite sällskap i köket samt ett gott vin brukar det alltid bli det.